Lengyel – Magyar barátságos Ryder Kupa - Sziléziai Golf Klub pályáján, Katowice mellett.


Mindkét csapat 16-16 fővel szeretett volna kiállni, azonban a magyar csapat egy női játékos hiányával kellett nekivágnia a kétnapos küzdelemnek. A szeptember 19-ei érkezés egyben a gyakorlónap is volt. Akik aznap utaztak, végig szakadó esőben kellett autózniuk.
Ahogy megérkeztünk, és elkezdtük a gyakorló kört, kitisztult az idő, mintha csak ránk várt volna. A nap végén csodálatos vacsorával üdvözöltek minket. Már ekkor érződött, hogy igen jó hangulatú két napnak nézünk elébe. A két csapatkapitány Boguslaw Bil, a Lengyel Szenior Golfozók Egyesületének elnöke, és Klézli Ferenc MSGT elnökségi tag kihirdette a másnapi párosításokat. Természetesen a két kapitány társával együtt álltak az elütőre.
Az első napon FourBall BestBall játékformában zajlottak a match play mérkőzések. A verseny izgalmának növelése érdekében egy újfajta pontozási rendszerben állapodott meg a két kapitány. 1 pont jár a győztesnek az első 9 szakaszon, ha döntetlen akkor 0,5 pont. Ugyanígy
a hátsó kilencre. Majd a teljes 18 szakaszra vonatkozóan is pontokat lehetett gyűjteni. Így egy match play küzdelemben összesen 3 pontért folyt a küzdelem. Az első nap végére a hölgyek versenyében a lengyel csapat 5,5 pontot, míg a magyar csapat 3,5 pontot gyűjtött.
A férfiak kisebb riadalmat okoztak a házigazdáknak, mert a megszerezhető 15 pontból 11,5 pontot begyűjtöttünk, mindössze 3,5 pontot hagyva a lengyel csapatnak. Tehát az első nap végén összesítve magyar csapat 15 pont, míg a lengyel team 9 pont.
Az első versenynapi küzdelmek után ismét csodás helyi specialitásokkal tudtuk pótolni a felhasznált energiát.
A második nap az egyéni match play küzdelmek adtak izgalmat, hisz itt 16 egyéni küzdelem során lehetett elvinni vagy megosztani a 3 pontot. A csodálatos golfidőben mindenki tudása legjavát igyekezett adni. Ez az összpontosítás most a lengyeleknek sikerült jobban a
férfi mezőnyben, így ők 23 pontot gyűjtöttek, mi pedig a maradék 7-et. A hölgyek küzdelme kiegyenlítetteb volt, ahol a lengyel
csapat 8 pontot, a magyar pedig 10-et gyűjtött. Ezzel eldőlt, hogy a csodálatos trófea Lengyelországban marad a jövő évi visszavágóig.
  Hölgyek
L  -  M
Férfiak
L  -  M
Összesen
L  -  M
FBBB 5,5 - 3,5 3,5 - 11,5 9 - 15
Single 8  -  10 23  -  7  31 - 17
Összesen 13,5 -13,5 26,5 - 18,5 40 - 32
A végeredmény Lengyelország – Magyarország 40:32
Természetesen ez egy csapatverseny. Mindemellett érdemes kiemelni azon játékosokat, akik kiemelkedően teljesítettek a két napon:
Hölgyek esetében Hoang Thu Dung „Zung”, aki egymaga állt ki az egyén match playben 2 lengyel játékossal szemben, és begyűjtötte
mind a 6 pontot, élete egyik legjobb játékával.
A férfiak esetében érdemes megemlíteni a Gulyás Gyula-Klézli Ferenc párost, akik a FBBB-ban 2 pontot, míg az egyéni match play-ben 3,5 pontot gyűjtöttek, azaz összesen 5,5 pontot.
A két nap során nem volt olyan játékos, aki pont nélkül hagyta volna el a 18 szakaszt.
Ahogy ez lenni szokott, mindenki a második nap végén már a visszavágót tervezte. Mindeközben új kapcsolatok alakultak ki, melyre már régóta vártak a szenior golfozók.